ZAHARUL, un alt paradox al civilizatiei - Boala zaharului - VEZI CAT DE NESANATOS, NOCIV ESTE ZAHARUL! - SUGAR CONSPIRACY Imprimare
Alimentatie nesanatoasa - Alimentatie nesanatoasa: articole, documente, studii
Scris de Administrator   
Vineri, 03 Mai 2013
Vizualizări: 6449

Zaharul, un alt paradox al civilizatiei

ZAHARUL, un alt paradox al civilizatiei - Boala zaharului - VEZI CAT DE NESANATOS, NOCIV ESTE ZAHARUL! - Sugar ConspiracyIn prezent, zaharul si mancarea rafinata sunt consumate la un nivel mult mai mare decat atunci cand doctorul T. L. Cleave isi scria, in 1974, cartea sa numita "Boala zaharului": "Lucrurile stau asa: de curand mi-am dat seama ca unii noi-nascuti au hipoglicemie la doar cateva ore dupa nastere (si acesta poate fi un eveniment extrem de stresant). Una dintre cauzele hipoglicemiei la femeile insarcinate este hipotiroidia netratata. Cercetari recente au aratat ca, in mare, sarcina reprezinta un stimul goitrogenic (produce hipotiroidie) puternic atat pentru mama, cat si pentru fat, chiar si in zonele cu deficienta moderata de iod" (33). Printre diversele simptome comune hipoglicemiei si depresiei se numara si "nervozitatea, depresia, anxietatile neprovocate, epuizarea, insomnia, starea continua de ingrijorare, confuzia mentala, uitarea. Cauza pentru toate acestea este lipsa oxigenului si glucozei din creier" (34).  "Aceste simptome pot sa afecteze atat mama, cat si nou-nascutul, cauzand complicatii.

Consumul de alcool in randul populatiei este foarte ridicat, din cauza faptului ca, potrivit cercetarilor unor oameni de stiinta (38), intre 75 % si 95% dintre alcoolici sunt hipoglicemici; iar conform dr. Broda Barnes, 75% dintre persoanele cu hipoglicemie sufera din cauza hipotiroidismului (39). Mai mult de 60 de milioane de cetateni americani sufera de hipotiroidism (40) si mai mult de 55% din populatie este obeza. Sunt aceste evenimente naturale sau au cauze iatrogenice (din cauza tratamentelor medicale suferite in timp)?

Nivelul optim al glicemiei poate fi definit de zaharul din sange care "nu trebuie numai a fi furnizat continuu, dar trebuie si mentinut la un nivel optim, in jur de 80 mg. per 100 cc." (2).

Fiecare celula din corp depinde mai mult sau mai putin de glucoza. In mod normal, energia celulelor creierului si sistemului nervos al dumneavoastra depind numai de nivelul glucozei. Hipoglicemia, la fel ca si hiperglicemia, sunt stari in care celulele nu primesc cantitatea corecta de oxigen. Ambele extreme sunt daunatoare, pentru ca ele conduc la hipoxemie, la reactii pro-inflamatorii ale glandei suprarenale si la productia de histamine si serotonina (42).

Daca organismul are o nutritie necorespunzatoare, recuperarea se face incet; iar daca ea sau el sunt stresati fizic, psihic sau emotional, pe langa stresul cauzat de factorii de mediu, atunci statutul patologic se instaleaza si este mai dificila recuperarea sanatatii. Mediul intern al organismului este alterat in mod sever. Ceea ce vedem ca si simptome - febra, anorexia, lipsa de energie - reprezinta o tentativa naturala de a reversa intreg procesul si a recastiga starea de sanatate.

"Cantitatea de zahar consumata de noi nu este in totalitate voluntara - din 100 de pfunzi consumati intr-un an, 70 si ceva de pfunzi sunt adaugati pe parcursul procesarii alimentelor" (43).
Este vorba de "principalul ingredient din bauturile carbogazoase, dulciuri, inghetata si alte dulciuri condensate" (44). Este o substanta goala - tot ce aduce sunt calorii.

Zaharul creste stresul oxidativ; dauneaza pancreasului si glandelor suprarenale, produce radicali liberi in exces, rapeste corpului minerale precum crom, potasiu, magneziu, zinc, dar si vitamine (mai ales cele din grupa B).
Zaharul inhiba sistemul imunitar si interfereaza cu transportul vitaminei C
(44). "Stramosii nostri nu aveau surse de zahar pur; nu suntem adaptati sa gestionam cantitati mari de zahar. Avem nevoie de carbohidrati in dieta noastra, dar nu provenind din zahar" (43).

Permiteti-mi sa mentionez lucrarile unui alt mare om de stiinta. In anii 1930, un cercetator dentist din Cleveland - Ohio, dr. Weston A. Price, a calatorit prin toata lumea. Cartea sa intitulata "Nutritia si degenerarea fizica: o comparatie a dietelor primitive si moderne, precum si efectele lor", ilustrata cu sute de fotografii, a fost publicata in 1939.

Dr. Price a considerat intreaga lume ca fiind laboratorul sau. Concluzia sa devastatoare, asa cum se vede in detaliile cumplite din fiecare zona prin care a calatorit, era simpla. Oamenii care traiau in asa-zise conditii primitive aveau o dantura excelenta si o sanatate generala foarte buna. Mancau natural - alimente neprocesate, produse local. Pe masura ce "civilizatul" zahar rafinat era importat in acele zone, ca urmare a contactului cu "civilizatia" incepea degradarea fizica intr-un grad atat de mare, incat era observabil chiar pe parcursul unei singure generatii (1, 45).

Concluzii
Statutul euglicemic este de o importanta primordiala in prevenirea sau tratarea infectiilor acute. Preventia este scopul principal.

Echilibrul este o conditie a armoniei. Dezechilibrul conduce la aparitia unor raspunsuri reactive, iar boala este un efect secundar al acestor raspunsuri.

Cauzele iatrogenice pot fi considerate a fi cauzele reale ale degenerarii rasei umane.

O sanatate optima a mamei si copilului se dezvolta in timpul sarcinii si dupa nastere. Nasterea este un eveniment stresant si, de aceea, este un stimul goitrogenic puternic atat pentru mama, cat si pentru copil. Acest lucru afecteaza calitatea alaptarii. Este importanta prevenirea hipotiroidiei si a complicatiilor sale devastatoare pentru mama si copil.

Experienta din trecut ne poate oferi raspunsuri atat pentru prezent, cat si pentru viitor.

A obtine si a mentine o imunitate reala este usor: igiena naturala, o dieta corecta si un stil de viata sanatos. Vaccinarile dau o protectie artificiala si insuficienta, impreuna cu efectele secundare post-vaccinare. A spune da sau nu vaccinarii este o problema de informare, intelegere si libertate.

Un kilogram de preventie este mai bun decat un gram de tratament.

"Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata" (Organizatia Mondiala a Sanatatii - OMS).

Extras din studiul publicat in revista Townsend Letter for Doctors and Patients, 2004, de dr. Juan Manuel Martinez Mendez. Traducere si prezentare  de prof. Elena Anastasiu

Material aparut in nr. 13 al revistei “Familia Ortodoxa"


Sursa: http://www.familiaortodoxa.ro/2012/04/19/zaharul-un-alt-paradox-al-civilizatiei/

Informatii utile:
- VACCINURILE: PREVENTIE SAU BOALA? - O noua patologie pediatrica - Dr. Christa Todea-Gross - Editura Christiana - 2012 (prima editie)

- SA TRAIM SANATOS FARA TOXINE. GHID FUNDAMENTAL. ALIMENTE SI PLANTE NATURALE PENTRU REGENERAREA CELULARA COMPLETA (carte)