Mierea de albine - Produsele stupului - Produse Apicole Imprimare
Apiterapia - Tratarea bolilor cu produse apicole - Mierea de albine
Scris de Administrator   
Duminică, 31 Octombrie 2010
Vizualizări: 5698

Mierea de albine

Mierea de albine - Albine pe fagurele cu miere - Produsele stupului - Produse ApicoleMierea de albine este cel mai remarcabil dintre produsele stupului: obtinuta din nectarul florilor sau din secretiile dulci de pe plante mierea este cunoscuta ca extraordinara sursa de energie dar si ca un excelent produs pentru sanatate datorita continutului sau in minerale, enzime, aminoacizl, vitamine etc.

Mierea este regasita pe tot parcursul istoriei umanitati ea contribuind la bunastarea omului pentru care a reprezentat si reprezinta un aliment sanatos, dar cunoscuta in egala masura pentru numeroasele sale aplicatii terapeutice.

Miere - Mierea cu fagureIn functie de sursele vegetale vizitate de albine, sortimentul, mierea poate fi monoflora, poliflora sau miere de mana (de padure, miere neagra, etc.).

Sursa: Pliant - Suplimente Nutritive si Cosmetice din Produsele Stupului - ICD Apicultura

Calitatile mierii - medicament si aliment pretios

Calitatile mierii sunt cunoscute inca din antichitate. Tracii numeau mierea hrana vie, pentru ca se asimileaza usor si are un continut in microelemente similar cu cel al sangelui uman.

Mierea de albine borcan, ulcica cu miereMedicina populara recomanda mierea in tratamentul bolilor de inima. Mierea se ia in cantitati mici (1-2 lingurite, de doua-trei ori pe zi) cu lapte sau fructe. Folosirea zilnica, timp de una-doua luni a mierii de albine va duce la imbunatatirea generala a bolnavilor, la normalizarea compozitiei sangelui si la cresterea hemoglobinei.

In caz de stenocardie, bolnavii vor lua, de trei ori pe zi, cate o lingura din urmatorul amestec: 100 g suc de aloe, 300 g miere, 500 g nuci pisate si sucul de la una-doua lamii.

In hipertonie, medicina populara recomanda ca mierea sa fie luata cu suc de legume: sfecla, morcovi, hrean. Se ia, timp de doua luni, cate o lingura, de doua-trei ori pe zi, cu o ora inainte de masa sau la doua-trei ore dupa masa.

MiereaIn caz de raceli, mierea (se recomanda mai ales miere de tei) se va lua, de asemenea, cu lapte cald (o lingura de miere la un pahar de lapte), cu suc de lamaie (sucul de la jumatate de lamaie la 100g miere).

In scop profilactic, se prepara un amestec de miere, suc de ceapa si de hrean, in cantitati egale. Din acest amestec se ia cate o lingura, de trei ori pe zi, inainte de masa.


Mai multe informatii albina melifera (apis mellfera): http://ro.wikipedia.org/wiki/Apis_mellifera